Gjykata e Tiranës ka dënuar me 17 vite burg Francesco Becchettin.

 

Biznesmeni italiam është shpallur fajtor për vjedhje, mashtrimi me TVSH, falsifikim dokumentesh dhe pastrim parash, duke i shkaktuar shtetit shqiptar dëm të madh ekonomik.

 

Për pastrim parash është dënuar edhe ortaku i Bechettit, Mauro De Renzis, me 16 vite burg.

 

Kohë më parë fitoi në arbitrazh ndërkombëtar 110 milion euro nga shteti shqiptar, i cili i sekuestroi pasurinë.