Gjykata Kushtetuese cakton datën kur do të vendosë për shkarkimin e Metës

meta-2-300x200.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Gjykata Kushtetuese do të mblidhet më 18 janar në orën 10:00 për të shqyrtuar çështjen e shkarkimit të Presidentit Ilir Meta. 

“Seancat e ditës 18 Janar, 2022

Kërkues Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, seancë plenare publike.

Subjekti i interesuar Presidenti i Republikës së Shqipërisë

Objekti “Për shkarkimin e Presidentit të Republikës së Shqipërisë për shkelje të rënda të Kushtetutës”.

Ora 10:00,” shkruhet në njoftimin e Kushtetueses.

Në fillim të muajit qershor Kuvendi votoi me 104 vota raportin e komisionit hetimor pro shkarkimit të presidentit. Sipas shumicës shkeljet e Ilir Metës gjatë fushatës elektorale, gjuha e përdorur dhe në disa raste tejkalimi i kompetencave, ishin shkaqet kryesore për ta shkarkuar.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë