Gjykata e Shkodrës shpalli moskompetencën për dosjen “Bajri” duke e ka kaluar atë sërish tek gjykata e posacme kunder krimit dhe korrupsionit.

Ne argumentet e kthimit, nenvizohet fakti se ndaj të ndaluarve qëndron ende akzua e grupit te strukturuar kriminal, e per pasoje, kjo çështje nuk mund të gjykohet nga ana e kesaj gjykate.

Një muaj më parë dy prokurorët e SPAK, Ened Nakuçi dhe Ervin Kondili ja kaluan dosjen hetimore gjykatës së Shkodrës, e cila zhvilloi edhe nje seance ndaj tyre, ku rikonfirmoi masen e sigurise oer 13 te arrestuarit.

Ne keto kushte dosja hetimore ndaj grupit “Bajri” pritet te kaloje serish per shqyrtim ne gjykaten antikorrupsion ne Tirane.