Home BOTA Gratë dhe fëmijët muslimanë arakanas luftojnë për të mbijetuar në kampet e refugjatëve

Gratë dhe fëmijët muslimanë arakanas luftojnë për të mbijetuar në kampet e refugjatëve

0
Gratë dhe fëmijët muslimanë arakanas luftojnë për të mbijetuar në kampet e refugjatëve

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Arakanasit të cilët janë strehuar në kampet e refugjatëve në qytetin Cox’s Bazar në Bangladesh, për shkak të presionit dhe dhunës që po vazhdon një kohë të gjatë në Mianmar, luftojnë për të mbijetuar në kushte të rënda jetese.

Në 34 kampe në qytet jetojnë mbi një milion muslimanë arakanas.

Kushtet e vështira tërheqin vëmendjen në Kampin e Refugjatëve të Arakanasve në Cox’s Bazar, i njohur si kampi më i madh i refugjatëve në botë. Banorët e kampit me akses të kufizuar në ushqim dhe ujë të pastër, ndërsa viktima më e madhe janë gratë dhe fëmijët.

Fytyrat e grave arakanas, të cilat po luftojnë për mbijetesë me mbështetjen e organizatave humanitare në shtëpitë prej bambuje ku qëndrojnë, tregojnë për varfërinë, dëshpërimin, mallin për tokën ku kanë lindur dhe dëshpërimin që përjetojnë.

Fëmijët që nuk kanë as arsimin bazë që është e drejta themelore e njeriut, nga ana tjetër, gjejnë mënyra të ndryshme për të kaluar kohën në kamp, ​​pasi nuk lejohen të dalin jashtë.

Ndonjëherë një lodër e thjeshtë i nxjerr ata nga këto kushte të vështira dhe i bën ata të buzëqeshin.
Burimi: AA

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë