Greva e përgjithshme bllokon Kataloninë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Banorët e Katalonjës duan një grevë për të treguar se çfarë thonë ata është një shkelje e papranueshme e të drejtave dhe lirive të njeriut, shkruan Al Jazeera, .
Nga klubi i futbollit të Barcelonës në stafin e katedrales Sagrada Familia dhe me ftesë të 40 sindikatave dhe shoqatave, Katalonia është në një grevë të përgjithshme për të paralajmëruar për një shkelje të papranueshme të të drejtave të njeriut dhe lirisë së policisë spanjolle në një përpjekje për të parandaluar mbajtjen e një referendumi mbi pavarësinë.
Në një përpjekje nga policia spanjolle për të parandaluar një njoftim të së dielës, 893 njerëz u plagosën, katër prej tyre mezi. Sipas autoriteteve katalane, 2.26 milionë votues votuan (nga 5.3 milion të drejtë votimi), dhe 90 për qind votuan për pavarësinë.

Greva do të përfshijë portin dhe transportin publik, universitetet publike, Muzeun e Artit Bashkëkohor, sallën e Koncertit të Palau dhe punonjësit e ndoshta monumentit më të famshëm – katedralen e Gaudit Sagrada Familia.
Klubi i futbollit i Barcelonës do të jetë i mbërthyer, dhe nuk do të ketë as trajnim profesional as të vogël. Ata gjithashtu do të bashkohen me klubet e Ligës Spanjolle të Futbollit nga Katalonia./

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë