Një grua është ndaluar nga autoritetet kufitare për shkak se mbante një çante të firmës Yves Saint Laurent me vlerë mbi 19 mijë dollarë. Çanta me çmim marramendës e prodhuar nga lëkura e krokodilit u shkatërrua nga zyrtarët e doganave në Australi. Ajo nuk kishte një leje të posaçme për çantën, të cilën e kishte blerë online nga një butik në Francë.

Produktet e përbëra nga lëkura e krokodilit lejohen në vend, por hyrja e tyre kontrollohet sipas Konventës për Tregtinë Ndërkombëtare të Specieve të Rrezikuara të Florës dhe Faunës (CITES), për t’u siguruar që ato nuk janë të lidhura me tregtinë e paligjshme të botës së egër. Në mënyrë që të kalonte çamtën lehtësisht në doganë ajo duhej të kishte siguruar një licencë nga CITES për Australinë.


Previous articleJu tregoj çfare ndodh brenda Spitalit “Shefqet Ndroqi”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re