Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Zaim Lusha dhe Arben Haka mbollën 80 hektarë tokë me grurë në Myzeqe dhe Luz.

Prej tre vitesh ata bashkëpunojnë me njeri- tjetrin në mbjelljen e grurit por këtë vit ata iu përgjigjën thirrjes së Ministrisë së Bujqësisë për të shtuar sipërfaqet.

Të dy bashkë hodhën miliona lekë më shpresën se do të kishin prodhim më të madh e  do të siguronin fitime të mjaftueshme kjo referuar çmimit të një viti më parë të grurit që u shti me 5 mijë lekë kuintali.  Por tani që çmimi i grumbullimit nuk shkon më shumë se 2800 ata nuk mbulojnë dot kostot.

Dy bujqit kanë marrë një magazine me qira në Durrës për ta ruajtur grurin, por dhe kjo është një kosto e shtuar për ta.

Gruri në oborre e i pakorrur nëpër ara është një pamje që të shoqëron në këtë sezon korrje-shirje ngado ku mbillet kjo kulturë.

 

Top Channel

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re