Hamasi dënoi ftesën ndaj presidentit izraelit, Isaac Herzog, në Konferencën e 28-të të Palëve (COP28) të Konventës Kuadër të Kombeve të Bashkuara (OKB) për Ndryshimet Klimatike, të organizuar në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).

Në deklaratën me shkrim të Hamasit, thuhet se njëkohësisht me Samitin e Klimës në Emiratet e Bashkuara Arabe, Izraeli rifilloi sulmet ndaj vendbanimeve civile, institucioneve shëndetësore, shkollave, xhamive dhe kishave në Rripin e Gazës.

Duke kujtuar se Izraeli synoi gjithashtu objektet e OKB-së, organizatorit të konferencës, në Gaza, në deklaratë thuhet: “Ne njoftojmë se e dënojmë ftesën e bërë ndaj Presidentit Herzog nga entiteti sionist për të marrë pjesë në COP28 të mbajtur në Emiratet e Bashkuara Arabe”.

“Ne i bëjmë thirrje shtetit mik Emiratet e Bashkuara Arabe, si vend pritës, të refuzojë këtë ftesë, pavarësisht nga natyra e konferencës”, thuhet në deklaratë.

Në deklaratë, presidenti izraelit Herzog u përshkrua si “përgjegjës dhe që legjitimon masakrën ndaj civilëve në Gaza”.

“Përgjegjësia e mbajtjes së përgjegjësisë së këtij krimineli (Herzog) për ofrimin e një shansi të tillë i takon komunitetit ndërkombëtar dhe OKB-së”, thuhet në deklaratë.

Në deklaratë thuhej se ​​në vend që t’u jepej atyre hapësirë, është detyrim politik dhe moral bojkotimi i Herzogut dhe liderëve të tjerë izraelitë.

Mëngjesin e sotëm përfundoi “pauza humanitare”, e cila hyri në fuqi në orën 08:00 të premten, më 24 nëntor, në kuadër të marrëveshjes mes Izraelit dhe Hamasit.

Pas përfundimit të “pauzës humanitare”, ushtria izraelite rifilloi sulmet e saj në Rripin e Gazës.
Burimi: AA

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re