Skip to content

Harta e re gjyqësore/ Ndryshe nga disa qytete të tjera, Dhoma e Avokatisë Fier përfundon bojkotin: Nuk është nevoja për të ushtruar presion!

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Njoftimi:
Me cilësinë e Kryetarit të Dhomës së Avokatëve Fier, sqaroj kolegët dhe qytetarët brenda juridiksionit të Dhomës :
Disa Dhoma Vendore(2 nga 13 të tilla), me vendime lokale, kanë vendosur të vazhdojnë bojkotin e seancave gjyqësore, edhe pse KD vendosi përfundimin e bojkotit në dt.17.06.2022.

Sigurisht për interesa të tyre lokale !
Nuk komentoj vendimet e tyre, të mira ose të gabuara, pasojat ose frytet do ti vjelin vetë ata, por sakohë u dashka që të mendojmë lokalisht, Dhoma Fier nuk do i shërbej askujt veç vetes .

Në këto kushte, sa i përket Dhomës Vendore Fier, unë si Kryetar i saj, bazuar në të drejtën që më njeh neni 36/1 i Statutit të DHASH, kam shprehur qëndrimin tim PRO PËRFUNDIMIT TË BOJKOTIT .

Sigurisht pas një analize, si më poshtë :
– Dhoma Vendore Fier, nuk kishte Gjykatë
Administrative dhe smund ta ketë pasi mungon
infrastruktura, nuk ka objekt të destinuar.
Mundësia që gjykata Administrative të
transferohet nga Vlora në Lushnje, nuk e dëmton
Dhomën Fier, përkundrazi, pasi Lushnja do jetë
“Rrethi Gjyqësor Fier” .
– Dhoma Vendore Fier dhe avokatët e saj mund të
fitojnë aksesin dhe dhënien e shërbimit te mbi
200.000 qytetar të tjerë pasi Gjykata e Rrethit
Gjyqësor Lushnje nuk do të ekzistoj më.
Për rrjedhoj këta qytetar do e marrin shërbimin
vetëm nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Fier, me seli
në FIER .
– Dhoma Vendore Fier, nuk kishte Gjykatë Apeli dhe
nuk mund ta ketë pasi mungon infrastruktura, nuk
ka objekt të destinuar.

Mungesën e infrastrukturës nuk e zgjidhë Dhoma Vendore por KLGJ, Ministria e Drejtësisë, Ministria e Financave dhe Bashkia Fier.

Sa kohë këto institucione nuk shqetësohen për këto mungesa, nuk është detyrë e Dhomës të ushtroj presion e as ti siguroj.
Ata janë votuar për interesat e qytetarve, unë për interesat e avokatëve, e për më tepër nuk bëhem patericë e asnjë partie apo hegjemonie të ndonjë rrethi tjetër gjyqësor.
Të nderuar koleg të Dhomës, për 4 ditë përveç klientëve tanë, që na mirëkuptuan(nga halli), qytetarët në masë treguan mospërfillje totale për problemet e ngritura nga avokatët.
Nëse ata nuk e paskan problem faktin se gjyqësori po ju largohet, avokatët s’kanë pse ta kenë problem sa kohë “nuk paguajnë për shërbimet e avokatit” .
Të Hënën avokatët e Dhomës Fier janë në shërbim të klientëve të cilët kanë paguar dhe nuk duhet t’ju zvarriten proceset edhe për shkakun tonë.
Av.Ermal HAMATAJ .

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë