Dhjetëra kolonë fanatikë hebrenj nën mbrojtjen e forcave izraelite bastisën Xhaminë Al-Aksa në Kudsin Lindor të pushtuar.

Në një deklaratë me shkrim nga Administrata e Fondacioneve Islame të Kudsit, u raportua se 252 kolonë fanatikë hebrenj bastisën oborrin e Al-Aksës në mëngjes.

Sipas informacionit të marrë nga dëshmitarët okularë, hebrenjtë fanatikë hynë në xhami nën mbrojtjen e shumë policëve izraelitë përmes portës së Al-Magharibe.

Policia izraelite gjithashtu pengoi palestinezët nën moshën 50-vjeç të hynin në Al-Aksa për t’u falur gjatë bastisjes.

Dyshohet se bastisjet do të shtohen në orët në vijim për shkak të thirrjeve të kolonëve hebrenj me pretekstin e “Shavuot”, një festë fetare që shënohet sot dhe nesër.

– Është shkelur sovraniteti i Administratës së Fondacioneve Islame të Kudsit

Mesxhid Al-Aksa, sipas traktatit të paqes të nënshkruar ndërmjet Izraelit dhe Jordanisë më 26 tetor 1994; Vakëfet Jordaneze janë nën kujdesin e Administratës së Fondacioneve Islame të Kudsit, e cila është e lidhur me Ministrinë e Çështjeve Islame dhe Shenjtërisë.

Megjithatë, që nga viti 2003, pa lejen e Administratës, hebrenjtë hyjnë në faltoren e shenjtë me vendim të njëanshëm të Izraelit, të shoqëruar nga policia.

Duke i përshkruar këto hyrje si bastisje, Administrata e Fondacioneve Islame të Kudsit thekson se është shkelur sovraniteti i muslimanëve.
Burimi; AA