Nusrat Jahan Choudhury, një amerikane me origjinë nga Bangladeshi, e cila u emërua nga presidenti amerikan Joe Biden si gjyqtare federale e Distriktit Lindor të Nju Jorkut, u bë gruaja e parë muslimane që u emërua si gjyqtare federale në vend.

Presidenti Biden shpalli kandidatët e tij për disa poste gjyqësore, thuhet në një deklaratë të Shtëpisë së Bardhë.

Biden, ndër të tjera, emëroi Choudhury, me origjinë nga Bangladeshi, si gjyqtare e Gjykatës së Qarkut Lindor të Nju Jorkut.

Choudhury, e cila është gruaja e parë muslimane që nominohet për gjyqtare federale në historinë e SHBA, do të jetë gruaja e parë që do të mbajë këtë post nëse miratohet nga Senati.

Choudhury studioi marrëdhëniet me publikun dhe marrëdhëniet ndërkombëtare në Universitetet e Kolumbisë dhe Princetonit dhe u diplomua në Shkollën Juridike të Universitetit Yale në 2006.

Chaudhury, i cili është aktiv në çështjet që përfshijnë racizmin dhe gjyqësorin, ka qenë drejtor ligjor i Unionit Amerikan të Lirive Civile (ACLU) që nga viti 2020.