Ditën e sotme është zhvilluar shorti për zgjedhjet e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtës në Institucionin e Presidentit të Republikës.

 

Marsida Xhaferllari dhe Elsa Toska zgjidhen përfaqësuesit e Gjykatës Kushtetuese në Këshillin e Emërimeve në Drejtësi.

 

Ndërsa anëtari zëvendës i Kushtetueses në KED është zgjedhur Altin Binaj.Ndërsa Sakol Binaj është zgjidhur anëtar i përhershëm i KED-së. Sandër Simoni është zgjedhur anëtar zëvendësues nga Gjykata e Lartë.