Home BOTA HISTORI: BERATI NË LUFTË, ÇFARË FOTOGRAFUAN OFICERËT BRITANIKË (PAMJET E RRALLA)

HISTORI: BERATI NË LUFTË, ÇFARË FOTOGRAFUAN OFICERËT BRITANIKË (PAMJET E RRALLA)

0

Disa qytete shqiptare përjetuan një dramë të vërtetë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Tirana, Shkodra, Korça dhe veçanërisht Berati patën dëme të mëdha materiale. Përmes fotove të  rralla që publikohen për herë të parë, tregohet qyteti i Beratit në përfundim të luftës. Shtëpi të rrënuara në qytet dhe banorë të trembur ishin pamjet e para që fotografuan oficerët britanikë që luftuan në Shqipëri.

Edhe pse në këto kushte të vështira, pamja magjike e Beratit nuk ka humbur bashkë me kalanë unike e cila mbijetoi me disa mure të dëmtuara nga luftimet.

Erald Kapri pwr newsbomb.al

5_ok.jpg

2_ok.jpg

3_ok.jpg

6_ok.jpg

8_ok.jpg

9_ok.jpg

10_ok.jpg