Edhe pse një prej vendeve skeptike, Holanda ka dhënë dritën jeshile për integrimin e shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE.

 

Tashmë çëshjta, sipas ambasadorit holandez ne vendin tone Reinout Vos, mbetet politike për shkak të konfliktit mes Sofjes dhe Shkupit.

 

 

REINOUT VOS – AMBASADOR I HOLLANDES NE TIRANE

Ne e dimë se si funksionon ecuria drejt Bashkimit Europian dhe çdo vend ka rrrugën e vetë. Në këtë rast diskutimi mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut është një diskutim politik. Dhe më lejoni të jem i qartë që shteti i Hollandës është që negociatat si me Shqipërinë si me Maqedonine e Veriut të fillojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

 

Abasadori foli dhe për reformën në drejtësi ku shprehu vlerësime për punën e SPAK

 

Shqipëria ka bërë progres në këtë kuptim duke vendosur strukturë të posaçme siç është SPAK-U  që ka bërë progres me këto çështje.

 

Ndërkohë nismën për legalizimin e kanabisit, ai e sheh si një hap të nxituar që mund të sjellë rreziqe.

 

Është një hap që mund të sjelli rreziqet e veta. Për këtë arsye ne si BE jemi në kontakt me qeverinë shqiptare, që kjo gjë të realizohet më së miri.

 

Deklaratat ambasadori holandez i bëri nga shkodra ku mori pjesë në një aktivitet të zhvilluar në gjykatën e apelit.