Home SHQIPERIA Homazhe për Robert Elsie

Homazhe për Robert Elsie

0

Nderohet albanologu Robert Elsie. Miq, kolegë e të afërm i kanë dhënë lamtumirën e fundit mesditën e së martës në Bibliotekën Kombëtare. Homazhet u mbajtën pak para se trupi i studiuesit të udhëtonte drejt alpeve shqiptare. Albanologu Robert Elsie do të prehet në Theth, atje ku ishte dëshira dhe amaneti i tij.
 
Edhe në Theth u përgatit një ceremoni e veçantë në nderim të studiuesit që iu përkushtua dhe la shumë të dokumente për kulturën shqiptare.