Sidney Powell, përfaqësuesja ligjore i Presidentit aktual të Shteteve të Bashkuara Donald Trump, tha se drejtoresha e Agjencisë Qendrore të Inteligjencës (CIA) Gina Haspel duhet të “hiqet” sepse ajo nuk kishte kundërshtime dhe nuk reklamoi përdorimin e softëerit zgjedhor Dominion, i cili përmend Trump, dhe mbështetësit e tij si një instrument me të cilin u krye “mashtrimi zgjedhor”.

Në një intervistë me Fox News, Powell u përpoq të forconte besueshmërinë e akuzave të Trump duke deklaruar se sistemi i softëerit Dominion u përdor në disa vende ku fitoi kandidati demokrat Joe Biden, raporton BBC.

Megjithëse këto pretendime janë hedhur poshtë nga një numër ekspertësh neutralë, avokatja e Trump-it pretendon se ka sinjalizues që do të sjellin në publik informacionin se ky program është përdorur për të fshirë miliona vota të votuesve të Trump.

“Nuk e kuptoj pse Gina Haspel është ende në krye të CIA-s. Ajo duhet të pushohet menjëherë nga puna”, tha Powell.

E pyetur nga Fox News nëse ajo kishte ndonjë provë për të mbështetur pretendimet e saj, avokati i Trump tha se ajo nuk kishte ndërmend të lëshonte një informacion të tillë në televizion.

Haspel u emërua nga Donald Trump në pozicionin e drejtores së CIA në 2018, duke u bërë gruaja e parë në historinë e CIA-s e emëruar në këtë pozitë.

 

loading...