I tha dje “balonë tabake”/ Rama reflekton dhe “sqaron” deklaratën ofenduese ndaj Jorida Tabakut: Mund të thoni edhe për mua “gomar pa bisht”, s’ka ndonjë gjë!

Screenshot_4-5.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

“Kriza ka hyrë në rrugën e zgjidhjes por një etapë shumë e rëndësishme për formalizimin e problemeve brenda PD është kongresi i PD, Kuvendi Kombëtar i cili më 11 dhjetor do të bëjë ndryshime statuaro. Do të rritë forcën e peshës së bazës, forcimi i rolit të degëve dhe elementë të tjerë që lidhen me aneancën e PD. PD duhet të mbledhë gjithë aleatët kundër këtij regjimi të Edi Ramës.

18 dhjetor? Kuvend ka vetëm një në 11 dhjetor, sepse janë mirë delegatë që kanë depozituar në selinë e PD kërkesën për Kuvendin e PD duke e bërë të detyrueshme, janë mbi 4200 firma. Ato fletë nuk janë të thjeshta por janë subjekte sepse çdo fletë është një aleat luftëtar i PD, i cili përpiqet për të vënë në jetë planin e PD, pas atyre fletëve është një njeri nuk mund të shkelen me këmbë. Mund ti verifikojnë në zyrën e Kryetarit të Këshillit Kombëtar. Ju siguroj që ato janë autentike, i dinë qarqet, degët, janë lehtësisht të verifikueshme. Verifikimin final do ta bëjë komisioni për verifikimin e mandateve në datën 11 dhjetor. Nuk do të jenë vetëm delegatët që kanë firmosu por edhe të tjerët, të gjithë janë të mirëpritur.

Do të shkosh në 18 dhjetor? Çështë kjo Kuvend? Prevalon kërkesa nga mijëra delegatë më 11 dhjetor. Thirrja e kongresit tjetër nga kjo kryesi nga kryetari për mua prevalon data 11 dhjetor. Se cfarë do ndodhi pas datës 11 është një cështje që nuk e them dot. Më Kongres do të merret vendim i rëndësishëm, mund të fillojnë protesta, janë vendime dhe hapa që merren në atë kongres. Ai vendos çfarë do të bëhet me hapat e PD pas datës 11. Kongresi nuk thirret nga kryetari por nga delegatët. Edhe Basha do të vijë më 11 dhjetor, nëse nuk ka vullnet nuk mund të ndodhë që të injorohen 4200 delegatë që kanë firmosur. ¼ e delegatëve mund të mbledhë Kuvendin.
Kongresi i 11 do të shkarkojë Bashën? Unë nuk mund të parashikoj, por do të pres Kongresin që do të marrë vendimet e veta për të ardhmen. Mos ngarrohemi kot. Kush do të bëjë kongres më vonë le të vijë aty dhe të mbledhë qytetarët. Hera e parë që kongresi mblidhet pasi kërkohet nga baza dhe anëtarësi dhe jo nga kryetari.
PD po e kalon krizën me një element të rëndësishëm, nga shkundja që iu bë asaj duke filluar nga anëtarët që filluan të lëvizin. Kjo më bën optimist mua. Një gjenerator i rëndësishëm i lëvizjes ishte foltorja dhe iniciativa që kanë marrë anëtarët e PD. PD po vendoset në lëvizje dhe nuk do të ketë asnjë.

Fjala ime ishte: Pyet atë që të jep shifrat se ti jep si balon tabake, gjithë cfarë erdhi më pas mua më kujton një moment tek filmi inpostino ku nëna i qahet fshatit se postieri ishte turbulluar vajzën me metaforat dhe ndërkohë është e paimagjinueshme që teksa një metaforë kthehet në një akuzë pastaj vazhdon një lumë i tërrë balte sharrjes deri tek turje për grushta duke turpëruar të gjithë parlamentin. Por duke qënë se kjo nisi me zonjën Tabaku e cil;a pas kësaj bëri një replikë ku metaforën që kishte lidhje me shifrat pra “shifrat si balonë tabake” duke thënë më pas është lloji më i mirë i balonës. Tabaku u ankua se ky është një trend. Unë kam ardhur këtu me nj prej vendimeve të gjiykatës që ka të bëjë me zonjën Tabaku dhe e kam sjellë këtu për të thënë se ka një ndryshim të madh mes retorikës dhe metaforave dhe në krahun tjetër mes sharrjeve shpifjeve apo akuzave me sfond penal për individin. Janë ndryshime shumë të mëdha sepse përndryshe kthehemi në kohëra shumë të erta, ku njerëzit diskreditoheshin publikisht për mënyrën si përdornin gjuhën. Jam i surprizuar si zonja Acka ui prek një poete nga një metaforë. Kur unë flas mund ti dukem sëi gomar pa bisht ska asnjë problem. Por kur gjuha përdoret si tabaku: “Gënjen në shumicën dërmuese saqë është e vështirë për të ndarë shipjet dhe trillimet e një neriu të zënë nga krimi i organizuar, sipas saj ky jamë unë. Këtë citova unë zonjën tabaku. Dhe më pas kryeministri i paditur që pikat e basteve dhe kazinove janë ndërtuar nga njerëz të tillë, i njëjti kryeministër që ka dhënë leje ndërtimi për krimin e organizuar ka than për mua.

Lefteri sapo tha që këto janë të vërteta, ky ëhstë problemi me metaforat dhe me akuzat që bëni ju pa fakte. Unë e kam ftuar Tabakun që të cojë në gjykatë një fakt të vetëm për të provuar të gjitha akuzat dhe pa hyrë tek cfarë ka thënë gjykata e cila ka kërkuar prova, unë po ju them atë që ka thënë e paditura”, tha Rama.

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë