Kryeministri Edi Rama, ka marrë pjesë në inaugurimin e ekspozitës së UNESCO-s, “Kultura në sulm”, e cila fokusin e saj e ka në rolin e kulturës dhe zhvillimin e saj në mjediset që janë në konflikt ose janë prekur nga krizat humanitare.

Gjatë kësaj vizite, Rama shoqërohet nga bashkëshortja e tij Linda Rama si dhe i është bashkuar edhe zonja e parë e Ukrainës Olena Zelenska.

Kjo ekspozitë e veçantë i kushtohet shkatërrimit të trashëgimisë kulturore.

Në rrethana shumë të ndryshme dhe përballë kërcënimeve të ndryshme, imazhet e fuqishme nga Afganistani, Iraku, Ukraina dhe Jemeni flasin për fuqinë e kulturës për të ndërtuar paqen, për të rritur kohezionin social, për të fuqizuar komunitetet dhe për të stimuluar ekonomitë.

“”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re