Në Australi dhe Japoni  duket se Instagrami ndjek një tjetër metodë atë të fshehjes së numrit të pëlqimeve të postimeve.

 

Përdoruesit e Instragram-it për momentin e shohin numrin në total të personave që e kanë pëlqyer atë postim. Ndërsa, më vonë ata do të shohin vetëm një emër të atij që e ka pëlqyer, dhe në vend të numrit në total, do të del “të tjerët”.Ka shumë shqetësime se rrjetet sociale ndikojnë shumë tek të rinjtë, duke bërë që ata të kenë ndjenja të pamjaftueshmërisë ndaj vetes.

 

“Shpresojmë që ky test do të largojë presionin se sa shumë i pëlqen një postim, kështu që ju mund të përqëndroheni në ndarjen e gjërave që doni”.

 

Ky test u zhvillua fillimisht në Kanada, dhe shefi i Instagram-it tha se u bë me qëllim që përdoruesit të mos konkurrojnë mes vete për numrin e pëlqimeve që marrin postimet e tyre.