Irani ka njoftuar se ka ekzekutuar personin e parë që është dënuar për një krim të dyshuar lidhur me protestat që po zhvillohen në të gjithë vendin.

Personi u dënua për plagosjen e një roje sigurie me një thikë të gjatë dhe mbylljen e një rruge në Teheran, njoftoi të enjten agjencia gjysmë zyrtare e lajmeve Tasnim.

Gjykata e Lartë e hodhi poshtë ankesën e të pandehurit dhe e shpjegoi dënimin duke thënë se veprimet e të pandehurit përbënin “krim të luftës kundër Zotit”.

Irani është tronditur nga protesta që nga 16 shtatori, kur 22-vjeçari Mahsa Amini vdiq pasi u ndalua nga policia e moralit.

Tasnim e identifikoi personin e ekzekutuar si Mohsen Shekari, pa detaje të tjera.

Autoritetet shtypën protestat dhe të hënën Garda Revolucionare elitare lavdëroi gjyqësorin për atë që e quajti një qëndrim të ashpër dhe e mbështeti atë për të dënuar shpejt dhe me vendosmëri të akuzuarit për “krime kundër sigurisë së kombit dhe Islamit”.

Zëdhënësi i gjyqësorit, Masoud Setayeshi, njoftoi të martën se pesë të akuzuarit për vrasjen e një anëtari të Basijit ishin dënuar me vdekje në një vendim të apeluar.

Kujtojmë se Irani është një vend i shiizimit, një devijim nga Islami i pastër burimor, paçka se e quan veten Republikë Islamike.

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png