Në Iran, u ngrit një padi kundër 10 personave për rrëzimin e një avioni të një kompanie ukrainase në vitin 2020, kur u vranë 176 njerëz, njoftoi zyra e prokurorit ushtarak.

Teherani ka qenë shënjestra e kritikave ndërkombëtare sepse një raport i lëshuar muajin e kaluar përmendi gabimin njerëzor si shkakun e rrëzimit të avionit, por nuk përmendi emrin e personit përgjegjës për tragjedinë.

Agjencia AP deklaron se prokurori ushtarak iranian Golamabad Torki në mënyrë të ngjashme shmangu emërimin e personave përgjegjës në aktakuzë.

“Një aktakuzë është ngritur në rastin e rrëzimit të një avioni ukrainas pas një hetimi serioz dhe preciz. Akuzat janë ngritur kundër 10 personave që janë përgjegjës,” theksoi Torquay, raportojnë mediat lokale.

Irani mohoi përgjegjësinë për rrëzimin e avionit për tre ditë në janar të vitit të kaluar, por përfundimisht pranoi se Garda Revolucionare gabimisht kishte qëlluar në drejtim të një avioni pasagjerësh me dy raketa tokë-ajër.