Adel Abdel Bary, i cili konsiderohet ish-zëdhënësi i Osama bin Laden në Evropë, u kthye në Britaninë e Madhe pasi u la i lirë nga burgu amerikan disa kohë më parë

Bary u deportua pasi një gjykatës i vjetër i New York-ut vendosi se ai ishte në rrezik të lartë të kontraktonte COVID-19, pjesërisht për shkak të peshës së tij, raporton BBC.

Në tetor të këtij viti, autoritetet amerikane miratuan lirimin e Bary pasi vuanin një dënim prej 21 vjetësh me 25 vjet.

Procesi përfundoi në fund të vitit, pasi autoritetet amerikane morën parasysh 14 vitet që ai kaloi në burg në Britaninë e Madhe para ekstradimit të tij dhe sjelljen e tij të mirë që nga ajo kohë.

Sulmet në Afrikën Lindore

Agjencia Britanike MI5 dhe policia anti-terroriste po monitorojnë kthimin dhe zhvendosjen e tij.

Bary ishte një publicist evropian për udhëheqësit e al-Kaidës në 1998 dhe u tha gazetarëve se ky grup i armatosur kishte bombarduar ambasadat e SHBA në Afrikën Lindore.

I lindur në Egjipt, Bary ishte gjithashtu i përfshirë në sulme ndaj ambasadave të SHBA në Kenia dhe Tanzani në 1998.