Ata ishin bërë mjeshtër në hyrjen në apartamente nga dritaret duke përdorur ulluqe dhe ballkone duke shkaktuar një breshëri vjedhjesh që linin pronarët si dhe u grabitën sendet e tyre personale, madje edhe te tronditur për shkak të kushteve në të cilat ata e gjenin shtëpinë transmeton shqiptari.net.

Në fund ata u inkuadruan nga agjentët e Skuadrës Mobile te Genoves, të cilët gjithashtu rindërtuan sesi vepronte banda – tre burra me origjinë shqiptare dhe tre gra: e para merrej me vjedhjen aktuale, e dyta veproi si shoferë, duke shfrytëzuar pranine e tyre qe të jetë më pak te dyshimtë.

Territori i gjuetisë Genova dhe provinca: deri më sot, prokurori po konteston goditjet e kryera midis Rapallo, rretheve të ndryshme të kryeqytetit Ligurian (përfshirë Sestri Ponente dhe Sturla) dhe Gattorna.

Banda e hajdutëve të apartamenteve u kap ditët e fundit pas disa muaj hetimesh që filluan në vitin 2019. Hetuesit, të koordinuar nga menaxheri Stefano Signoretti, kanë rindërtuar në detaje lëvizjet dhe mënyrën e funksionimit të anëtarëve me ndjekje dhe përgjime, duke zbuluar dhjetra vjedhje të kryera prej tyre. Burrat, siç u përmend, përdorën forcën e tyre fizike për të ngjitur portat dhe dyert dhe për të arritur në katet më të larta të ndërtesave, gratë i shoqëruan ato.

Dhjetëra rastet e shenjestruara, në një rast duke bërë deri në dhjetë here përpjekje për të qenë në gjendje të hynin në një apartament te piketuar nga i cili ata u larguan duke u bere pishman që nuk ishin në gjendje të “merrnin vezët e Pashkëve për t’u sjellë femrave te tyre”, siç u zbuluan nga hetuesit e përgjimeve transmeton shiptari.net.

Njëri nga burrat ishte arrestuar tashmë në Prill 2019 pikërisht për vjedhje. Të tre janë në burg, ndërsa arrest shtëpiak është bërë për tre shoqet.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re