Rritja e eksportit të produkteve shqiptare drejt tregut italian ishte në fokus të takimit të dy ministrave të bujqësisë, së Shqipërisë dhe Italisë.

 

Lidhja direkte e pikave të grumbullimit me hipermarketet italiane për fruta dhe perime ishte pjesë e bisedës mes dy zyrtarëve.

 

Vëmendje të veçantë do të ketë eksporti i vajit të ullirit. Interes për blerjen e ullirit dhe vajit të përpunuar ka shfaqur vet pala italiane, ndaj dhe nxitja e eksporteve të këtij produkti do të ketë një program të veçantë, i cili pritet të konkretizohet në vijim.

 

Takimi i dy ministrave vjen një ditë pas samitit  be-ballkani perëndimor, ku dy kryeministrat giorgia meloni dhe  edi rama ranë dakord për rritje të mëtejshme të bashkëpunimit ekonomik mes dy vendeve

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png