Ministri i Jashtëm Gent Calaj u takua gjatë mbledhjes të Inicativës të Evropës Qëndrore në Trieste, me Ministrin e Jashtëm të Italisë, z. Moavero Milanesi

Në një postim tij zoti Cakaj thotë se Italia mbështet hapjen e negociatave për anëtarësim në BE menjëherë sipas rekomandimit të Komisionit Evropian;

Cakaj thotë se Shqipëria dhe Italia do të vazhdojnë bashkëpunimin e shkëlqyeshëm në kuadër të Trojkës dhe në funksion të Kryesisë Shqiptare të OSCE në 2020;

Shqipëria dhe Italia mbesin partnerë të pazëvendësueshëm strategjik dhe politik për njera-tjetrën