Vetëm pak kohë, pasi ka fituar medaljen e artit në mitingun ndërkombëtar të Vjenës, atleti ynë Izmir Smajlaj fiton edhe medaljen e dytë të artit dhe shpallet kampion në Ballkan në garën e tij të preferuar të kërcimit të gjatësisë.

Atleti i njohur shkodran Smajlaj, ka arritur të kërcejë nga largësia 7.91 metra, duke u renditur paraprakisht në këtë disiplinë të Kampionat Ballkanik për salla të mbylljes që zhvillohet në Stamboll të Turqisë, ku merret pjesë sportive nga 18 vende të ndryshme të botës.

Ky është suksesi i dytë radhazi gjatë këtij viti, për atletin në Izmir Smajlaj dhe trajner i tij Gjergji Ruli, një president i FSHA-së, nëse vazhdon të përgatitet për të realizuar ambicien dhe tire madhore, kualifikimi në finalet e Olimpiadës së Tokios.

(E.H/Faxweb.al)

/faxweb