Ja disa zakone që dëmtojnë veshkat

18127.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Veshkat janë një nga organet jetësore të trupit dhe misioni i tyre është të eliminojnë toksinat nga trupi përmes urinës. Duke vepruar kështu, ato rregullojnë nivelet e mineraleve, siç janë kalciumi dhe fosfati. Veshkat gjithashtu ndihmojnë në formimin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat janë përgjegjëse për transportin e oksigjenit dhe ushqyesve nëpër trup.

Ja disa zakone që po ju dëmtojnë veshkat:

Nëse nuk urinoni shpesh.
Nëse nuk pini shumë uje.
Kur nuk konsumoni shumë kripë.
Nëse nuk i mjekoni infeksionet sic duhet.
Nëse konsumoni shumë mish.
Nëse nuk hani mirë e mjaftueshëm.
Nëse përdorni shumë qetësues të dhimbjeve.
Nëse përdor suplemente të zgjatura të insulinës.
Nëse konsumoni shumë alkool.
Nëse nuk bëni pushim të mjaftueshëm.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë