Skip to content

Ja si do të jenë aeroplanët pas 50 vitesh (Foto)

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Nëse udhëtarët në kohë nga viti 1968 do ta gjenin veten në një aeroport sot, do të shihnin shumë ndryshime që do ti i befasonin. Por aeroplanët do të dukeshin tërësisht njësoj.

Ndërsa ka pasur përmirësime të mëdha në materiale, motorë dhe avionikë – duke kulmuar në atë që viti 2017 të shpallej viti më i sigurt në historinë e aviacionit – avionët komercialë mbeten strukturalisht të ngjashëm me ato të viteve 1960.

Në fakt, Boeing 737, një nga avionët më të shitur ndonjëherë në versionet e shumta të saj të njëpasnjëshme, fluturoi për herë të parë në vitin 1967.

Por çfarë mund të duket udhëtimi ajror 50 vjet më pas? Këto fotografi ju japin një ide.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë