Ministria e Punëve të Jashtme e Turqisë në Kosovë ka reaguar pas hapjes së Ambasadës kosovare në Jerusalem.

Përmes një njoftimi të Ambasadës turke në Kosovë, autoritetet turke shprehen se janë të shqetësuara nga ky veprim i autoriteteve kosovare.

Sipas Ambasadës turke hapja e Ambasadës kosovare në Jerusalem është në kundërshtim me parametrat e vendosura të procesit të paqes, duke përfshirë rezolutat përkatëse të Kombeve të Bashkuara për statusin e Jerusalemit dhe dëmtuar vizionin e një zgjidhjeje me dy shtete dhe shpresat e paqes në rajon.

Postimi i plotë:

Njoftim për media nga Ministria e Punëve të Jashtme lidhur me hapjen e ambasadës së Kosovës në Jerusalem.
___
Jemi të shqetësuar thellë me hapjen e Ambasadës së Kosovës në Jerusalem dhe e dënojmë këtë akt fuqimisht.

Vendimi i marrë nga udhëheqësit e një populli që u ballafaqua me vuajtje të mëdha për hir të fitimit të pavarësisë së saj, duke injoruar gjendjen e vështirë të palestinezëve, të cilët kanë jetuar nën okupim për dekada dhe kanë vuajtur shkelje të mëdha të të drejtave të njeriut, është jashtëzakonisht për të ardhur keq.

Duke vepruar në këtë mënyrë, udhëheqësit kosovarë kanë vepruar në kundërshtim me parametrat e vendosura të procesit të paqes, duke përfshirë rezolutat përkatëse të Kombeve të Bashkuara për statusin e Jerusalemit dhe dëmtuar vizionin e një zgjidhjeje me dy shtete dhe shpresat e paqes në rajon.

Ne i inkurajojmë udhëheqësit kosovar që të dëgjojnë mendjen e shëndoshë dhe të heqin dorë nga ky hap i papërgjegjshëm dhe i paligjshëm.

(R.G/Faxweb.al)

/faxweb