Skip to content

Joe Biden fajëson Donald Trump për vendimin e heqjes së abortit: Jeta e grave tani është në rrezik

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Joe Biden ka dalë në deklaratë për shtyp drejtpërdrejt nga Shtëpia e Bardhë pas vendimit të Gjykatës së Lartë të SHBA për të rrëzuar ligjin mbi abortin.

 

Sipas vendimit nuk ka më të drejtë kushtetuese për të pasur akses në abortin në vend dhe çdo shtet individual tani do të vendosë nëse procedura lejohet apo jo të kryhet.

 

Duke iu drejtuar gazetarëve, Biden e përshkroi sot si një “ditë të trishtuar” për vendin dhe tha se vendimi është një “moment shumë solemn”.

 

“Shëndeti dhe jeta e grave në këtë komb tani janë në rrezik. Unë besoj se Roe v Wade ishte vendimi i duhur për sa i përket ligjit kushtetues dhe zbatimit të së drejtës themelore për privatësi dhe liri.”

 

Zoti Biden vazhdoi të fajësonte ish-presidentin amerikan Donald Trump për vendimin e Gjykatës së Lartë të SHBA.

 

 

“Ishin tre gjyqtarë të emëruar nga një president, Donald Trump, në thelb të vendimit të sotëm për të ngritur shkallën e drejtësisë dhe për të eliminuar një të drejtë themelore për gratë në këtë vend,” tha ai.

 

Ai vazhdoi duke thënë se vendimi është një “realizim i një ideologjie ekstreme” dhe e përshkroi atë si një “gabim tragjik” nga gjykata.

 

“Sipas mendimit tim, gjykata ka bërë atë që nuk është bërë kurrë më parë – ka hequr shprehimisht një të drejtë kushtetuese që është kaq themelore për kaq shumë amerikanë”, shtoi Biden.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë