Ish-trashëgimtari jordanez i fronit Hamza do të mbështesë me besnikëri mbretin Abdullah II, tha gjykata në një deklaratë dy ditë pasi autoritetet kufizuan liritë e princit dhe e akuzuan atë për pjesëmarrje në aktivitete kundër stabilitetit dhe sigurisë së Jordanisë.

Më herët të hënën, mbreti Abdullah i kërkoi Princit Hassan, xhaxhait të tij, ndërmjetësim.

Pas takimit me Hassan, Hamza nënshkroi një deklaratë duke shprehur mbështetje dhe besnikëri ndaj gjysmë-vëllait të tij të madh Abdullah.

“Interesat e atdheut duhet të qëndrojnë mbi të gjitha dhe ne të gjithë duhet të mbështesim mbretin në mbrojtjen e Jordanisë dhe interesave kombëtare,” tha Hamza në një deklaratë.

“Në dritën e ngjarjeve të dy ditëve të fundit, unë dorëzohem në duart e Madhërisë së Tij Mbretit (…) dhe unë gjithmonë do ta ndihmoj dhe mbështes Madhështinë e Tij dhe Princin e tij të Kurorës,” u tha gjithashtu.

Zv.kryeministri jordanez Ayman Safadi njoftoi të dielën se vëllai i gjysmë i Mbretit Abdullah dhe ish-Princi i Kurorës Hamza bin Hussein është bashkuar me aktorë të huaj për të destabilizuar vendin dhe ka qenë nën mbikëqyrje për disa kohë.

Ushtria njoftoi të shtunën se i kishte lëshuar një paralajmërim princit për veprime kundër “sigurisë dhe stabilitetit” Jordan, një vend që është një aleat kryesor i SHBA në rajon.

Princi Hamza më vonë tha se ai ishte në arrest shtëpiak dhe disa zyrtarë të tjerë të lartë gjithashtu u arrestuan.

“Hetimet kanë monitoruar ndërhyrjet dhe komunikimin me aktorët e huaj në lidhje me kohën e duhur për të destabilizuar Jordaninë,” tha Safadi.