Dy ditë pasi njoftoi se ai ishte vendosur në arrest shtëpiak me akuzat e përpjekjes për të destabilizuar vendin, një anëtar i familjes mbretërore jordaneze dhe ish-trashëgimtari i fronit, Princi Hamza, i shprehu besnikëri mbretit të Jordanisë Abdullah në Kushtetutën e Mbretërisë Hashemite të Jordanisë.

Disa orë pas bisedimeve të ndërmjetësuara nga Princi Hassan, xhaxhai i Mbretit Abdullah, Princi Hamza bin Hussein, 41 vjeç, lëshoi ​​një deklaratë duke shprehur përkushtimin ndaj Kushtetutës dhe duke mohuar që ai po komplotonte për të destabilizuar vendin, njoftoi The Guardian.

“Unë nënshkrova një letër të lëshuar nga pallati mbretëror dje. Unë konfirmova se po e vura veten në duart e mbretit dhe se do të qëndroja besnik ndaj Kushtetutës së Mbretërisë Hashemite të Jordanisë, e cila është e dashur për mua,” tha Princi Hamza.

Ju kujtojmë se princi njoftoi të shtunën në një video se atij iu tha të mos dilte nga shtëpia dhe se mund të komunikonte vetëm me anëtarët e familjes, por ai mohoi akuzat kundër tij dhe akuzoi autoritetet për “korrupsion” dhe “paaftësi” .

Autoritetet më vonë mohuan që ai ishte në arrest shtëpiak. Hamza është një ish-trashëgimtar i fronit të cilit iu hoq titulli në 2004. Mbreti Abdullah II i Jordanisë më pas i dha djalin e tij Husein titullin e trashëgimtarit të fronit.

Dje, mbreti Abdullah II i Jordanisë mori iniciativën për të ndërmjetësuar me gjysmëvëllanë e tij, Princin Hamza, në mënyrë që të zgjidhte përçarjen në familjen mbretërore.

Princi Hassan ben Talal, 74 vjeç, i cili ndërmjetësoi çështjen, ishte trashëgimtari i Jordanisë në fron nga 1965 në 1999.