Jordania ka reaguar ndaj bastisjeve të hebrenjve fanatikë në Mesxhid al-Aksa dhe i ka bërë thirrje qeverisë së Tel Avivit që të ndalojë bastisjet.

Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Jordanisë, Haitham Abul Foul bëri një deklaratë me shkrim në lidhje me bastisjen e kolonëve fanatikë hebrenj në Mesxhid al-Aksa.

Në deklaratë, Abul Foul tha: “Të gjithë 144 hektarët e Mesxhid al-Aksasë janë vende adhurimi për muslimanët”.

Ai theksoi se Mesxhid al-Aksa është nën kujdesin e Administratës së Fondacioneve Islame të Kudsit, e cila është e lidhur me Ministrinë Jordaneze të Fondacioneve, Çështjeve Islame dhe Shenjtërisë. Abul Foul deklaroi se vizitat jomuslimane në Mesxhid al-Aksa duhet të organizohen nga Administrata e Fondacioneve Islame të Kudsit.

Abul Foul i bëri thirrje Izraelit që të ndalojë këto bastisje dhe të respektojë shenjtërinë e Al-Aksës.

Bastisje në Mesxhid al-Aksa nga hebrenjtë fanatikë

Rreth 600 kolonë fanatikë hebrenj, të shoqëruar nga policia izraelite hynë në oborrin e Mesxhid al-Aksa në Kudsin Lindor të pushtuar në mëngjes me pretekstin e ditës së themelimit të Izraelit.

Rreth 50 palestinezë që protestonin kundër bastisjes së hebrenjve fanatikë në Al-Aksa u arrestuan nga policia izraelite.

Shkelet sovraniteti i Administratës së Fondacioneve Islame të Kudsit

Sipas traktatit të paqes të nënshkruar ndërmjet Izraelit dhe Jordanisë më 26 tetor 1994, Mesxhid al-Aksa është nën kujdesin e Administratës së Fondacioneve Islame të Kudsit, e cila është e lidhur me Ministrinë Jordaneze të Fondacioneve, Çështjeve Islame dhe Shenjtërisë faltore e shoqëruar nga policia.

Duke i përshkruar këto hyrje si bastisje, Administrata e Fondacioneve Islame të Kudsit deklaron se cenohet sovraniteti i muslimanëve.
Burimi: AA