Kisha ortodokse bën thirrje që Kostandin Kaçifas të varroset sipas traditës fetare, duke kërkuar që të ndalet zhurma e pa përgjegjshme.
 
Kryepeshkopi Anastas Janullatos kërkon që ngjarja të shqyrtohet në vazhdim me objektivitet dhe respekt të ndërsjellë.
 
“I lutemi të gjitha palëve që trupi i Konstandinos Kacifas të jepet për tu varrosur sipas traditës fetare. Të gjithë shpirtrat le të gjejnë paqen. Zhurma e papërgjegjshme le të ndalet dhe ngjarjet të shqyrtohen në vazhdim me objektivitet dhe respekt të ndërsjellë.”