“Karteli i importuesve po e grumbullon grurin dhunshëm dhe shumë lirë”, Braçe: Është trefishuar çmimi i plehrave kimike, dominohen nga një oligark…

erion.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Postimi i Plotë nga Erion Braçe

KJO ISHTE FUSHA E TERBUFIT KETE #VERE!
#GRURI YNE ESHTE KY!
Deri ne sezonin e #2020 kemi prodhuar ketu e jo vetem 237 mije tone #grure.
Gruri po behet jetik tani kur prodhimi ne tregjet e medha eshte kufizuar dhe i shtrenjte, ndaj tani jam i shqetesuar;
Kur jemi vetem 30 dite larg nga afati i mjelljeve per grure, siperfaqet e punuara e mbjella deri tani me grure ne Terbuf e Muzeqe pergjithesisht, jane te pakta, asfare ne trendin e dy viteve te fundit, por mbi te gjitha shume larg nevojes ndikuar nga kriza e ketij viti.
Sapo mbyllem paisjen me nafte te mbi 2500 familjeve bujqesore qe kishin aplikuar per #NAFTENFALAS;
Kemi hequr keshtu nje pjese te madhe te kostos;
Por cmimet e plehrave kimike jane dy dhe trefishuar, caktuar, njoftuar e aplikuar nga karteli i plehrave kimike:
Dap-i nga 5200 l/kv shkoi 7500 l/kv,
Ure-ja ishte 3400 l/kv shkoi 6500 l/kv, Superfosfati ishte 1400 l/kv shkoi 2500 l/kv, Nitrati ishte 2800 l/kv shkoi 5600 l/kv;
Do ishin edhe 20% me te shtrenjta nese qeveria nuk do kishte hequr #TVSH per to;
Nderkohe, karteli i importuesve te grurit, prodhimit dhe tregetimit te miellit, ne menyre te koordinuar e te dhunshme, grumbullojne grurin e ketij viti me vetem 33 l/kg.
KESHTU VRITET INTERESI EKONOMIK PER PRODHIMIN E GRURIT NE FUSHAT TONA!
Keshtu ndodh kur farerat, plehrat, importi i grurit, GRUMBULLIMI I GRURIT, prodhimit te miellit, tregetimit te miellit per buke, dominohen nga nje ndermarrje e vetme, nga nje oligark ne nje treg ku sjellja e koordinuar eshte teresisht e hetuar, analizuar, provuar, gjykuar!
Clirimi i tregjeve nga keta, eshte jetik per bujqit dhe qytetaret qe konsumojne ne kete vend!

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë