Një ditë pasi Komisioni për Ankesat dhe Sanksionet vendosi që të lejonte kandidimin e Partisë Demokratike me 222 emra kandidatësh në lista, PS pritet që të bëjë një tjetër ankimim.

Burime bëjnë me dije për Fax News se mbrëmjen e sotme përfaqësuesi ligjor i socialistëve në KQZ, Eridian Salianji, do të çojë ankimim në Kolegjin Zgjedhor.

Sipas Partisë Socialiste, por edhe vendimit të mëparshëm të KQZ numri i kandidatëve që duhet të jenë në listat shumëemërore të deputetëve duhet të jetë 153, ndërkohë që PD dhe KAS kanë një tjetër interpretim të Kodit Zgjedhor.

Sipas PS-së në rast se PD bashkë me aleatët në koalicion garojnë me 222 kandidatë në listë, kjo e bën garën të pandershme, pasi ata kanë 153 emra në listat që kanë dorëzuar dhe miratuar në KQZ.