Gjeneralmajor Abdulaziz Abdullah Al Ansari, një zyrtar i lartë i Katarit, doli kundër mbështetjes së hapur për LGBTQ.
Sipas Associated Press, shefi i sigurisë së Kupës së Botës mund të marrë flamuj ylber nga fansat e homoseksualëve, në mënyrë që ata të mos sulmohen për promovimin e të drejtave të homoseksualëve.
Ndërsa kombi konservator i Gjirit vazhdon të kriminalizojë marrëdhëniet e të njëjtit seks, gjeneralmajor Abdulaziz Abdullah Al Ansari thotë se çiftet LGBTQ do të mirëpriten në Katar nga 21 nëntori deri në dhjetor. 18 ekspozitë e FIFA-s.

Tetë stadiumet e Katarit nuk duhet të zbukurohen me flamuj ylber, një simbol i lirive LGBTQ që organizatorët e FIFA-s dhe të Kupës së Botës kishin deklaruar më parë se do të ishin të mirëseardhura atje.
AP foli me Al Ansarin për një orë në lidhje me planifikimin e Kupës së Botës në Ministrinë e Brendshme, ku ai është drejtor i Departamentit të Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe kryetar i Komitetit Kombëtar kundër Terrorizmit.
Bota islame.com