Të vazhdojmë zbatimin e angazhimeve tona përkundrejt Bashkimit Evropian ka qenë mesazhi i ish ministrit të Jashtëm Ditmir Bushati, pas vendimit të Komisionit Europian për të rrëzuar kërkesën e Holandës për rikthimin e vizave për shqiptarët.

Në një postim në rrjetet sociale, Bushati e cilësuan një konfirmimi të rëndësishëm këtë hap, dhe se tashmë duhet vijuar me rrugën e integrimit europian.

“Pas vlerësimit të kërkesës së nisur nga Hollanda, Komisioni Europian konsideron se nuk ekzistojnë rrethanat për të aktivizuar “mekanizmin e pezullimit të vizave” në rastin e Shqipërisë. Le të ndërtojmë mbi këtë konfirmim të rëndësishëm dhe të vazhdojmë të zbatojmë angazhimet tona përkundrejt Bashkimit Europian!”, shkruan Bushati.