Ballina SHQIPERIA “Kemi rënë dakord me mazhorancën”, Alibeaj për presidentin e ri: I takon...

“Kemi rënë dakord me mazhorancën”, Alibeaj për presidentin e ri: I takon opozitës të propozojë emrin, PS nuk mund ta votojë me të shpallur ‘non grata’ apo deputetët që janë në burg!

6

“Është në dijeninë që ne kemi rëndë dakord jo vetëm të marrim pjesë në proces por realisht ashtu si figura e presidentit e do të jetë figurë e shqiptarëve.
Për të arritur në këtë pikësynim ne kemi hyrë në proces i cili është shumë i rëndësishëm dhe i sinqertë që bazohet në kritere dhe procedura është garancia e parë dhe e domosdoshme që presidenti të dalë mbi palët që simbolizon unitetin e popullit.
Kam përcjellë qëndrimin zyrtar të PD përfaqësues të mazhorancës dhe grupoeve të tjera parlamentare duhet që të mos perceptohet proces fars, kushtetuta thotë që në 3 raundet e pra presidenti zgjidhet me 84 vota. 3 deputet janë të non grata flas për tom doshin , kurse dy të jerm janë që kan vjedh votat Aqif Rakipi, dy të tjerë nuk janë në parlament por janë pas hekurave.
Është e kuptueshme që e drejta për të propozuar i takon opozitës që përfaqëson gjysmëmn e shqiptarëve. Ne kemi propozuar kriteret sepse kemi detyrim jo mes palëve poltike por duhet të jetë një president që të dalë në sy të publikut. Të përcaktohen disa kritere, një nga kriteret duhet të jetë një president anti-komunist.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb