Një rrezik i fshehur që fshihet në banjë. Dentistët kanë ndarë këshilla për të gjithë ata që kanë kaluar coronavirusin, të cilat mund të mos ju kenë shkuar në mendje.

Një gjë duhet të bëni nëse keni kaluar coronavirusin, përndryshe më të dashurit tuaj janë në rrezik.

Rëndësia e higjienës orale, dentare dhe gjuhës pas COVID-19 mund të bëhet më e qartë për ju kur të kuptoni se si përhapet vetë virusi.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, virusi përhapet kryesisht përmes piklave që dalin nga goja e një personi të infektuar nëpërmjet të folurit, kollitjes, teshtitjes, të qeshurit ose të bërtiturit.

Por njerëzit mund të infektohen edhe nëse prekin sipërfaqen ku ndodhen piklat dhe më pas prekin hundën, gojën ose sytë.

Në bazë të kësaj njohurie, një furçë dhëmbësh dhe një pastrues gjuhe, nëse e keni, përmbajnë një përqendrim të konsiderueshëm të virusit.

“Përdorimi i vazhdueshëm i të njëjtave produkte mund të shkaktojë si riinfeksion ashtu edhe infeksion të njerëzve të tjerë”, tha Dr. Heba Shamut.

Lexoni gjithashtu se cilat ushqime shërohen më mirë pas Covid-it, si dhe cilat gjëra të papritura rritin rrezikun e infektimit.

Ju ftojmë të mbani distancën dhe të mbani maskë. Respektimi i masave dhe vaksinat janë mënyra e vetme për të parandaluar përhapjen e epidemisë. /WHO

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re