Këto janë dy vendet më të sigurta në botë

islanda.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Islanda është vendi më i sigurt në botë, ndërsa Filipinet janë në fund të listës së vendeve më të sigurta në botë, zbuloi një raport i ri nga Global Finance. Pas Islandës vjen Zvicra, Finlanda, Portugalia, Austria, Norvegjia, Katari, Singapori, Danimarka dhe Zelanda e Re.

Maqedonia është në vendin e 59-të. Nga vendet në rajon, vendi më i sigurt është Sllovenia (vendi i 12-të), Kroacia (vendi i 22-të), Bullgaria (vendi i 42-të). Greqia është në vendin e 57-të, dhe Serbia është p në vendin e 58-të. Pastaj vjen Shqipëria, e cila renditet e 69-ta.

Anketa merr parasysh konfliktet në vend, shkallën e krimit dhe rreziqet e fatkeqësive natyrore. Raporti mbulon 128 nga 193 vendet në botë që janë të listuara në listën e Kombeve të Bashkuara.

Siç thotë raporti, në Islandë shkalla e krimit dhe dhuna është e ulët dhe ka pak rreziqe për jetën e njerëzve.

Siç raportoi BBC në Islandë në 2009, kishte vetëm një vrasje, edhe pse vendi është plot me armë, shkruan albinfoch. Shumë besojnë se shkalla e ulët e vdekshmërisë për banorë në Islandë zvogëlohet në mungesën e një sistemi klasash që parandalon xhelozinë dhe gjithashtu përdorimin e ulët të drogës.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë