Simptomat e kancerit të prostatës zakonisht dalin në dritë pasi tumori është rritur mjaftueshëm për të filluar presionin e fshikëzës urinare.
Kur kjo ndodh, është koha të kontaktoni mjekun tuaj. Shenja më e hershme që mund të tregojë për kancerin e prostatës është gjaku në urinë. Gjaku që është qartë i dukshëm në urinë mund të jetë i kuq, ose i ngjyrosur me kokainë dhe pije të ngjashme.
Gjakderdhja nuk duhet të jetë e dhimbshme, por kurdoherë që duket, është e nevojshme të shkoni te mjeku. Vetë shfaqja e gjakut të urinës nuk nënkupton automatikisht pamjen e kancerit të prostatës.
Meqenëse kanceri i prostatës luan një rol qendror në një sistem riprodhues mashkullor, simptomat e kancerit mund të shkaktojnë derdhje të dhimbshme. Shkaku i kancerit të prostatës nuk dihet. Rreziku i shfaqjes së tij rritet me moshën.
Sëmundja zhvillohet shumë ngadalë, kështu që njerëzit mund të jetojnë me shumë vite pa simptoma dhe nevoja për trajtim. Kur diagnostikohet, kanceri mund të hiqet me procedurë kirurgjikale, si dhe me radioterapi, shkruajnë mediat britanike.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re