1.Ushqime e gjelbërta
Zarzavatet me gjethe janë një burim i shkëlqyer i kalciumit.

2. Fiqtë
Një nga mënyrat më të ëmbla për të marrë më shumë kalcium në dietën tuaj është duke ngrënë fiq. Pesë fiq të freskët kanë rreth 90 miligram kalciumi, që barazohet me rreth 10 për qind të konsumit tuaj të përditshëm.

3. Bajame
Bajamet  përmbajnë një sasi të vlefshme kalciumi. Ato rekomandohen shumë për të sëmurët me osteoporozë.

4. Patate e ëmbël
Ato janë një burim i shkëlqyer i magnezit dhe kaliumit. Duke ngrënë patate të ëmbla është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur shëndetin e kockave.

5. Nënproduktet e qumështit
Nënproduktet e qumështit janë burime të njohura të kalciumit, por shumë prej tyre janë të fortifikuara me vitaminë D, duke i bërë ato ekstra të dobishme për shëndetin e kockave.Vetëm një filxhan qumësht përmban rreth 30 përqind të konsumit të përditshëm të kalciumit .

6. Vezë
Megjithëse nuk është një burim i kalciumit, vezët sigurojnë një dozë të vitaminës D. Sipas Health.com, një vezë përmban 6 për qind të konsumit të rekomanduar ditor. Është e nevojshme që të konsumojnë  të verdhat e vezëve për të përfituar  rritjen e kockave. Përveç vitaminës D, vezët përmbajnë fosfat.

7. Salmoni
Salmoni dhe peshqit e tjerë yndyrorë si sardelet janë burime të shkëlqyera të vitaminës D. Një copë salmoni përmban më shumë se 100% të vlerës tuaj  ditore

/shkollaeshendetit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re