Kina raportoi transmetimet e para lokale COVID-19 në gati dy muaj, ndërsa Qingdao po fillon testimin në të gjithë qytetin pasi u zbuluan raste të reja në lidhje me një spital ku po trajtoheshin raste të “importuara”.

Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë tha se 13 raste të infeksionit COVID-19 u raportuan në territorin e Kinës në 12 tetor.

Ishin 21 të tillë një ditë më parë.

Shtatë raste të reja u infektuan jashtë vendit, ndërsa të gjashtë rastet lokale u raportuan në provincën lindore të Shandong, ku ndodhet edhe qyteti Qingdao.

Transmetimi lokal i COVID-19 u raportua për herë të fundit në Kinë më 15 gusht, kur të katër rastet e konfirmuara u raportuan në Xinjiang.

Plan testimi për BE

Pasagjerët në të gjithë Evropën mund të shmangin karantinën nëse zbatohet plani për t’u futur një regjim gjithëpërfshirës të testimit në COVID-19, raportoi The Telegraph.

Komisioni Evropian dëshiron që testimi të jetë një alternativë “e preferuar” për karantinën për pasagjerët dhe ka porositur ekspertë shëndetësorë për të hartuar protokolle.

Sipas këtij plani, do të duhet të ketë njohje reciproke të testeve COVID-19 në vendet që duan të lejojnë pasagjerët të hyjnë nga jashtë, për punë ose pushime, në mënyrë që të shkurtojnë ose anashkalojnë plotësisht karantinën me testin negativ të paraqitur për koronavirusin.

MB pritet të jetë pjesë e planit derisa të largohet nga Bashkimi Evropian në fund të vitit, por mund të mbetet pjesë e tij pas Brexit, shkruan The Telegraph, duke cituar burime të BE.