Qeveria kineze u ka kërkuar qytetarëve që të sigurojnë furnizime të nevojave ditore thelbësore për të siguruar ushqim të mjaftueshëm, pasi autoritetet përshkruajnë masa gjithnjë e më të rrepta për të luftuar epideminë e fundit të COVID.

Një njoftim i postuar në faqen e internetit të Departamentit të Tregtisë të hënën mbrëma, u kërkoi familjeve të grumbullonin ushqime të nevojshme në jetën e përditshme dhe në raste urgjente.

Direktiva nuk përmend mungesën e ushqimit ose nëse rekomandimet janë të motivuara nga frika se masat kundër COVID mund të prishin zinxhirët e furnizimit ose të lënë qytetarët e bllokuar në nevojë për ushqim.

Kina, e cila e ka mbajtur numrin e saj të të infektuarve relativisht të ulët përmes një strategjie zero COVID ose mbyllje të kufijve, bllokime të synuara dhe periudha të gjata karantine, po miraton gjithnjë e më shumë masa të ashpra për të frenuar epideminë e fundit, veçanërisht përpara Lojërave Olimpike Dimërore të Pekinit që fillojnë më 4 shkurt.

Njoftimi nga Ministria e Tregtisë udhëzon autoritetet që të marrin masa për organizimin e prodhimit bujqësor, ruajtjen e zinxhirëve të furnizimit të pandërprerë dhe të sigurojnë që rezervat rajonale të ushqimit të jenë të mjaftueshme dhe të mbajnë çmime të qëndrueshme, raporton AFP.

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png