Diabeti eshte semundje kronike, e cila shfaqet si pasoje e mungeses se insulines ne organizem. Si pasoje e kesaj ndodh çrregullimi i metabolizmit te glukozes, proteinave dhe yndyrave.

Simptomat me te shpeshta jane goja e thare, plogeshtimi i pergjithshem i organizmit si dhe humbja e shpejte ne peshe.

Luleradhiqja eshte ilaç per melçine dhe lukthin, kjo bime sheruese sheron edhe diabetin duke mbajtur ekuilibrin e sheqerit ne gjak. Per sherimin e diabetit luleradhiqja perdoret ne fazen e lulezimit, kryesisht ne stinen e pranveres.

Po ashtu, eshte vertetuar se edhe ereza, kanella, mundet qe brenda dites ta ule nivelin e sheqerit ne gjak. Pos kesaj, kjo erez ul edhe nivelin e kolesterolit ne gjak.

/shkollaeshendetit.com