Kontrolli i Lartë i Shtetit i kërkon kryebashkiakut të Tiranës, Erion Veliaj që të heqë dorë nga vendimi për shembjen e Teatrit Kombëtar deri kur të shprehet Gjykata Kushtetuese.

Sipas KLSH, kjo çështje duhet të zgjidhet nga Gjykata Kushtetuese, ndërsa shton se do të ishte një dëm i pakthyeshëm i pasurisë publike dhe fondeve, nëse projekti do të zbatohej.

KLSH i kujton Bashkisë se çdo dëm do t’u ngarkohet atyre, nëse Gjykata Kushtetuese më vonë do ta anulojë këtë projekt.