Skip to content

“Koha për të ndalur këtë shkretim të planifikuar nga Rilindja”, Meta reagon pas raportit europian mbi numrin e ulët të mjekëve në Shqipëri

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Presidenti, Ilir Meta ka reaguar pas publikimit të raportit të Fondacionit Eurtopian, ku tregohej se Shqipëria renditej e fundit nëEuropë për numrin e mjekëve për banorë.

Me anë të një postimi në facebook, Meta tha se numri i ulët i mjekëve ishte shkaktar kryesor për vdekjet e larta si pasojë e sëmundjeve kronike apo e rasteve të pandemisë Covid-19. Meta tha se korrupsioni i kishte detyruar mjekët të largoheshin.

Reagimi i Metës:

Fondacioni Europian i burimeve njerëzore të kualifikuara e rendit Shqipërinë si vendin e fundit në Europë për numrin e mjekëve për banorë.

Një tregues dramatik dhe alarmant i përkeqësimit të shërbimeve, por edhe të gjendjes shëndetësore të popullatës.

Kjo është pasoja e dëmeve të pallogaritshme që prodhoi mjekësia koncensionare, korruptive dhe e trajtimeve fiktive, që u mbylli shtigjet e karrierës dhe të profesionit mijëra të rinjve mjekë dhe infermierë, që u detyruan të braktisin Shqipërinë për të shërbyer në klinikat dhe spitalet e Gjermanisë dhe Europës.

Ndaj renditemi ndër të parët në kontinent për numrin e lartë të vdekjeve nga pandemia COVID-19 në raport me popullsinë, për shkak të mangësive alarmante në personel të kualifikuar dhe pajisje shëndetësore, që ndikuan në strategjinë e gabuar që u ndoq në zbulimin, parandalim dhe mjekimin e duhur.

Nuk ka sesi të mos renditemi të parët edhe për frekuencën e shfaqjeve të sëmundjeve sistemike dhe kronike, kur një mjek paguhet 20 herë më pak se një tellall i Qeverisë që del çdo natë në banaqet televizive dhe paguhet si drejtor marketingu në spital.

Largimi i mjekëve dhe i infermierëve duhet të ndalet dhe do të ndalet vetëm kur të çmontohet kapja e sistemit nga pak duar oligarkësh të cilët po mbajnë peng shëndetin e popullit, por edhe karrierën dhe të ardhmen e profesionistëve të shëndetit.

Koha për të ndalur këtë shkretim të programuar nga “Rilindja”!

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë