Firmat e kriptove kanë pretenduar se po mbyllen padrejtësisht për shkak të kolapsit të bankave në SHBA.  Shoqata Blockchain, një grup jofitimprurës i avokimit të kriptove, tha se po heton pretendimet e firmave.

 

Akuzat përfshijnë raste të mbylljes së llogarive dhe bankave që refuzojnë të hapin llogari të reja.

 

Në një deklaratë, BA tha se po shqyrton veprimet e supozuara nga rregullatorët që mund të kenë kontribuar në mënyrë jo të duhur në dështimet e Signature, Silicon Valley Bank dhe Silvergate.

 

Megjithëse kripto aspiron të krijojë një botë pa autoritete të centralizuara bankare, industria e sapolindur ende mbështetet shumë në huadhënësit tradicionalë për të kapërcyer hendekun midis platformave të kriptove dhe monedhës fiat.

 

Dy nga tre bankat amerikane që kaluan në kolaps javën e kaluar, Silvergate dhe Signature, u kujdesën për firmat e kriptove, duke i lënë kompanitë e aseteve dixhitale me shumë më pak banka miqësore për t’u drejtuar, raporton CNN.

 

“Këto janë biznese të ligjshme në Shtetet e Bashkuara dhe duhet të trajtohen si çdo biznes tjetër që i bindet ligjit,” tha CEO i Shoqatës Blockchain, Kristin Smith.

 

Grupi tha se i ka paraqitur kërkesa Korporatës Federale të Sigurimit të Depozitave, Bordit të Guvernatorëve të Sistemit të Rezervës Federale dhe Zyrës së Kontrollorit të Monedhave, duke kërkuar dokumente dhe komunikime sipas Aktit të Lirisë së Informacionit.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re