Skip to content

Konfirmohet rasti i parë me linë e majmunit në Mal të Zi

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Rasti i parë i lisë së majmunëve është regjistruar në Mal të Zi, njofton Instituti për Shëndet Publik (IJZ), i cili thekson se pacienti është shtetas malazez dhe është në gjendje të mirë shëndetësore.

 

Mali i Zi i është bashkuar listës së 79 vendeve të botës ku është regjistruar kjo sëmundje.

 

Janë marrë të gjitha masat e nevojshme për pacientin dhe kontaktet e tij, me qëllim parandalimin dhe frenimin e përhapjes së sëmundjes infektive.

 

“Janë njoftuar të gjitha institucionet kompetente në përputhje me protokollet kombëtare dhe ndërkombëtare”, thuhet në njoftim.

 

Lija e majmunëve zakonisht fillon me ethe, dhimbje muskujsh, lodhje dhe dhimbje koke, dhimbje të fytit dhe kollë. Gjithashtu, mund të ketë rritje të nyjeve limfatike (limfadenopati).

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë